Annons:
Etikettlästips
Läst 1132 ggr
AndersE
2018-04-12, 10:48

Ny bok - Skräddare och Äventyrare

Den här boken med anknytning till vår bygd har precis kommit ut. Finns på Adlibris och Bokus men snart även i butik (Arons i Hjärnarp och Killbergs i Ängelholm).

Jag har inte läst den själv ännu…

https://www.adlibris.com/se/bok/skraddare-och-aventyrare-9789163963025

Annons:
AndersE
2018-04-13, 10:11
#1

Jag har fått lite mer info:

"Författaren, Rolf Johansson, har under många år bedrivit släkt- och historieforskning med fokus på förra sekelskiftet i nordvästra Skåne. Han har sammanställt en historisk roman baserad på förfäders emigrationsäventyr genom att studera autentiska Amerikabrev och resa runt i huvudpersonernas fotspår. "

"Alfred är endast fem år gammal när hans far dör och modern får den omänskliga uppgiften att ensam driva den lilla gården på Hallandsåsen. Efter avslutad skolgång sätts Alfred på en skräddarutbildning i Helsingborg. Som ung skräddargesäll lockas han av möjligheterna i Amerika.

Året är 1903 när Alfred övertalar sin bror att lämna tryggheten och emigrera tillsammans med honom. I det nya landet kommer han till storslagna platser. Han ställs inför dramatiska händelser i Chicagos smältdegel, guldletande i det arktiska Alaska och ond bråd död på västkusten.

Samtidigt lever Rosalie ett betydligt lugnare liv som hushållerska i Connecticut. Hon har utvandrat från ett enkelt torp på Hallandsåsen och får bekanta sig med miljön kring de fina familjerna i New England."

Upp till toppen
Annons: