Annons:
Etikettpersonhistoria
Läst 21040 ggr
AndersE
2009-04-06, 14:04

Carl Fredrik Ehrenswärd

Den 22 december 1948 dog friherren Carl Fredrik Ehrenswärd. Han var då bosatt i Ängelholm i en lägenhet på Storgatan 46 (SE-bankshuset) där han hade telefonnummer 288.

Födsel och familj

Carl Fredrik Ehrenswärd föddes 8 januari 1867 i Remmarlöv (M). Han tillhörde den friherrliga släkten No 267. Hans far var Bror Emil Ehrenswärd, född 7 mars 1832 i Landskrona (M) och dog 26 november 1901 i Helsingborg. Han hade gift sig i Malmö 5 oktober 1863 med Hilda Catharina Ferdinanda Elsner som var född 23 oktober 1843 i Malmö och dog 19 mars 1916 i Helsingborg. Carl Fredrik var barn nummer tre, nästäldste sonen i en syskonskara om nio.

Skolor och arbete

Carl Fredrik tog sin student i Lund 1885, och sin examen till rättegångsverken 1889. Han var auskulant i hovrätten över Skåne och Blekinge 1889. Han blev vice auditör vid skånska husarregementet 1892 och vice häradshövding 1893. Han tog avsked från auditörsbefattningen 1895 och blev t.f. brottmålsnotarie i Helsingborg samma år. Han blev sedan civilmålsnotarie 1899.

Giftemål

Carl Fredrik gifte sig 1902 i Helsingborg med Lilly Hildur Linnéa Persson-Henning. Hon var född 21 januari 1866 i Helsingborg och hade tidigare varit gift med Hans Henriksson von Essen, 1852-1896.

De skilde sig 11 januari 1905. År 1904 hade Ehrenswärd blivit förste rådman varifrån han tog sitt avsked 1911.

Ett ögonvittne berättar

I sin bok "En gammal Hälsingborgares minnen" skrev Ivar P:son Henning om Carl Fredrik Ehrenswärd:

"Den 15 september 1902 gifte sig min syster Lily med v. häradshövdingen, friherre Carl Fredrik Ehrensvärd. Carl Fredrik var en rikt begåvad, skicklig jurist, som med intresse studerade alla prejudikat. Vid rådhusrätten tjänstgjorde han som notarius publicus, brottmålsnotarie och slutligen rådman. Under många år beundrade han min syster, de träffades dagligen på promenader och om kvällarna drack han gärna punsch hos henne och rökte sin pipa. Så gifte de sig, och då blev det slut både med promenader och punschdrickning. De trivdes ej längre med varandra och skildes efter några år.
När ny borgmästare skulle tillsättas efter Hoff, uppmanades Carl Fredrik att söka befattningen, men avböjde bestämt.
Han var känd för sin skarpa tunga och sina träffande infall, och många historier om honom var i omlopp.
Då fru X. en dag besökte Ehrensvärd på hans ämbetsrum i rådhuset för att fråga efter sin man, notarie X, som tjänstgjorde där, använde hon felaktigt titeln häradshövding om notarien. Ehrensvärd svarade, att det inte fanns någon häradshövding X. där, men väl en notarie med det namnet. Fru X. invände då: "Det betyder väl ingenting, då de gör samma saker". Ehrensvärd svarade då: "Det är en mycket stor skillnad. Det finns t.ex. många fruntimmer, som gör detsamma som fru X., men de kallas likväl ej för fruar".
En advokat, som en gång ville ha Ehrensvärds namn på en växel, fick till svar, att han av princip endast skrev på, om det förelåg verkligt behov, så att växeln således ej kom att lösas av acceptanten. Den hjälpsökande stod ett ögonblick tveksam, men svarade därpå, att han troligen ej skulle kunna lösa växeln. Trogen sin princip, satte Ehrensvärd sitt namn på växeln, som till hans stora förvåning löstes av acceptanten.
Sedan Ehrensvärd tagit avsked från sin rådmansbefattning, blev han förmyndare för en flicka, med en miljonförmögenhet. Sparsam som han var, ansåg han sig kunna leva billigare i Ängelholm, varför han flyttade dit.
För aktier hade Ehrensvärd en panisk förskräckelse. Sin myndlings aktier förvandlade han så fort han kunde till säkra obligationer och alla kontanter insattes på sparbanksböcker, som med tiden blev ett värdefullt bibliotek.
Efter fars död fick jag mycket att göra med Carl Fredrik, som utsetts till en av testamentsexekutorerna. Jag såg då många bevis på hans skicklighet som jurist, men som affärsman visade han sig alltför tveksam och försiktig. Carl Fredrik var en stor hedersman, trots att han ofta med sina skarpa yttranden stötte många för huvudet."

I del II av sin bok återkom P:son Henning ytterligare en gång till Ehrenswärd:

"Sedan min svåger Carl Fredrik Ehrenswärd tagit avsked från sin befattning som rådman här, flyttade han till Ängelholm.

Storgatan 46 i Ängelholm

Storgatan 46 (SE-bankshuset) där Ehrenswärd bodde

En dag ringde han upp mig och meddelade, att han skulle komma till Hälsingborg samt frågade om jag skulle vilja köra honom tillbaka till Ängelholm. Då jag besvarade hans fråga jakande, bad han mig att möta honom utanför Skandinaviska Banken kl. 12. På bestämt klockslag höll jag där med min bil och såg, hur en mängd paket med röda sigill lades in i bilen, där även Carl Fredrik tog plats. Under färden berättade han, att det var hans myndlings förmögenhet, som vi nu flyttade till Ängelholm, där den skulle deponeras i ett bankfack, så att Carl Fredrik slapp resa till Hälsingborg för att klippa kuponger. Vidare fick jag veta, att han inte velat ta en hyrbil, ty "då kunde chauffören kört mig till en öde trakt och lagt beslag på hela förmögenheten". Därför var han glad över att jag velat köra för honom. Vi anlände lyckligt till banken, värdehandlingarna stuvades in där och Carl Fredrik bjöd på lunch som tack för körningen.
En gång lockade vi Carl Fredrik med på teatern, som han annars aldrig ville besöka. Han satt på första bänken och hade framför sig en affisch, varpå stod Carmen. Ett helt annat stycke spelades och jag vet inte hur han fått affischen. Under en mellanakt kom han upp till oss i högra avanscenen och talade om pjäsen. Han tyckte inte om den och sade rent ut att han inte begrep mycket av innehållet, varför han ämnade bege sig hem."

Jag har även en uppgift om att Carl Fredrik Ehrenswärd var den som skrev Dunkers testamente. Han umgicks också med släkten Sylvan i Helsingborg.

Ännu ett vittnesmål, från Ängelholm

Min farfars lillebror berättade något om Ehrenswärd. Ehrenswärd var nog ganska excentrisk. Han tillhörde ju en mycket fin släkt och ansågs visa det tydligt, var överlägsen. De flesta undvek honom, var rädda för honom.

Då han hamnade på sjukhus (40-tal?) ställde han krav, bl.a. på att få ha med sig en äkta matta hemifrån. Han underkände en sköterska som skulle ta blodprov. Uppdraget gick då till Kerstin Sylvan (sedermera hustru till Inge). Utanför rummet stod nervösa överläkare och lyckönskade henne. Det var med stor lättnad de efteråt tog emot beskedet att blodprovningen gått bra. (Hon kände honom sedan tidigare…)

Om Ehrenswärd och Gotthard Ellerstrand

Min farfars lillebror Inge fick vid ett tillfälle se sin far Gotthard och Ehrenswärd gå fram och tillbaka på Storgatan. Det varade i timmar, de diskuterade och skrattade och njöt uppenbarligen båda av sällskapet. Inge berättade att han blev väldigt förvånad. Han hade ju den tidigare bilden av den excentriske och skrämmande Ehrenswärd. Jag har också funderat kring detta. Vad gör att en högt utbildad jurist och högreståndsperson så otvunget umgås med en obildad målarson från en liten skånsk by? Greta Persson berättade att de på 40-talet spelade kort tillsammans.

Gotthard var köpmannaföreningens ordförande och hjälpte bl.a. till vid konkurser. Gotthards barn kunde då t.ex. få hjälpa till vid utförsäljningar. Vid svårare juridiska fall kunde han anlita sin vän Emil Starfelt i Helsingborg, men ofta hanterade han detta själv. Då tingsrätten fick ny ledare, Linders från Malmö och som tjänstgjort i Stockholm, ifrågasatte denne Gotthards kompetens att sköta konkurser.

Då bad Gotthard Ellerstrand sin vän Ehrenswärd om hjälp. Enligt Inge tog Ehrenswärd då sig en liten absinth, varefter han gick för att tala med Linder och sedan var saken utagerad. Ehrenswärd var juridiskt mycket kunnig.

Källor:

Sveriges dödbok 1947-2006
SVAR - Folkräkningen 1890
Ivar P:son Henning - "En gammal Hälsingborgares minnen"
Minnesanteckningar från samtal med Inge Ellerstrand, född 1917 i Ängelholm

  • Redigerat 2020-12-04, 10:39 av AndersE
Annons:
AndersE
2009-04-06, 14:09
#1

Från strängen om von Arbin flyttar jag detta:

#28

Bild på chrissan

iFokus-poäng: Ametistchrissan

09-04-06
08:23

Hantera inlägg

Är C F Ehrensvärd ytterligare en studentkamrat?

Post 980196 År 1900

Ehrensvärd, Karl Fredrik
Häradshövding v (Friherre)

f. 1867 i Remmarlöv (Malmöhus län, Skåne)

Ogift man, ensam i familjen

Qvart. Fyrkanten
Helsingborgs stadsförs (Malmöhus län, Skåne)

Födelseort i källan: Remmarlöv Malmöhus län

Medarbetare på Proveniens och Järnbruk

#29

Bild på Cheyenne

iFokus-poäng: AkvamarinCheyenne

09-04-06
09:53

Hantera inlägg

#28 Om det är rätt Carl Fredrik Ehrensvärd så var han bosatt i Ängelholm då han avled 1948:

18670108-351

Ehrensvärd, Carl Fredrik
Storgatan 46, 262 32 Ängelholm

Död 22/12 1948.

Kyrkobokförd i Ängelholm (Kristianstads län, Skåne).

Född 8/1 1867 i Remmarlöv (Malmöhus län, Skåne).

Frånskild man (11/1 1905).
--------------
Motsvarande kyrkobokföringsförsamling(ar) 1/1 2005:
Ängelholm, Ängelholms kn (Skåne län, Skåne)

Födelseförsamling i källan:
Remmarlöv (Malmöhus län)

Källor:
DB, PA

#30

Bild på chrissan

iFokus-poäng: Ametistchrissan

09-04-06
10:06

Hantera inlägg

Undrar varför jag inte hittar honom i Befolkning 1890?

Jo, nu!

Ehrenssvärd, Bror Emil 1832 Far
Elsner, Hilda Katarina Ferdinanda 1843 Mor
(Barn), Karl Fredrik 1867 Barn
(Barn), Bror August 1868 Barn
(Barn), Ivan Alexander 1870 Barn
(Barn), Olga Hilda Emilia 1874 Barn
(Barn), Emil Waldemar Fredrik 1877 Barn
----------
Nilsson Lindqvist, Magnus 1866 Ensam
----------
Nilsson, Erik Edvard 1871 Ensam
----------
Nilsson, Per 1864 Ensam
----------
Nilsson, Augusta 1866 Ensam
----------
Jönsson, Anna Maria 1869 Ensam
----------
Bengtsson, Hanna 1870 Ensam
----------
Hansdotter, Augusta 1867 Ensam

Medarbetare på Proveniens och Järnbruk

#31

Bild på Cheyenne

iFokus-poäng: AkvamarinCheyenne

09-04-06
10:20

Hantera inlägg

Jag gissar att Carl Fredrik Ehrensvärd tillhörde samma släkt som sin namne Carl Fredrik Ehrensvärd vilken häktades och åtalades för medvetenhet om mordet på Gustav III. Det "festliga" i sammanhanget är att det skilde exakt 100 år mellan dem. Den senare föddes nämligen 1767 och "vår" Ängelholmare var ju född 1867.

#32

Bild på chrissan

iFokus-poäng: Ametistchrissan

09-04-06
10:24

Hantera inlägg

Här bodde de:

Remmarlöf 10

Medarbetare på Proveniens och Järnbruk

#33

Bild på Cheyenne

iFokus-poäng: AkvamarinCheyenne

09-04-06
10:29

Hantera inlägg

Namn: Ehrensvärd.JPG Typ: JPEG-bild Storlek: 33,21 kB Visa bild

Detta måste vara bröllopsannonsen mellan C.F Ehrensvärd och Lily von Essen, född Persson-Henning. De kan inte ha varit gifta så länge då Ehrensvärd vid sin bortgång anges vara frånskild sedan 1905.

#34

Bild på chrissan

iFokus-poäng: Ametistchrissan

09-04-06
10:40

Hantera inlägg

Hennes make dog 1896 enl Kugelberg, i Kristianstad där han var löjtnant. De hade då 2 barn. Lily Hildur Linnea Persson hette hustrun. 

Skumt: Det finns en Hildur Linnea Persson Henning i Helsingborg 1900, gift med en Sven Peyron.

Medarbetare på Proveniens och Järnbruk

#35

Bild på chrissan

iFokus-poäng: Ametistchrissan

09-04-06
10:42

Hantera inlägg

Aha, Hildur Linnea var ett populärt namn i fam Persson-Henning. Lilly finns också i Helsingborg som änka, med döttrarna:

v.Essen Persson Henning, Lilly Hildur Linnéa 1866 Mor
(Barn), Eva Brynhilde Maria Sofia 1890 Barn
(Barn), Mariane Elisabeth Hildur 1894 Barn
----------
Sjöström, Alma Paulina 1876 Ensam

Medarbetare på Proveniens och Järnbruk

#36

Bild på Cheyenne

iFokus-poäng: AkvamarinCheyenne

09-04-06
10:56

Hantera inlägg

Men vad skumt. De två delar samma grav i Helsingborg. Hon återfinns i dödboken som Hildur Linnea Peyron, född Persson-Henning. Född 1869 i Helsingborg, avliden 1957 i Helsingborg. Obestämd

#37

Bild på Cheyenne

iFokus-poäng: AkvamarinCheyenne

09-04-06
10:57

Hantera inlägg

#35 Aha!! Allt har sin naturliga förklaring.

#38

Bild på chrissan

iFokus-poäng: Ametistchrissan

09-04-06
11:00

Hantera inlägg

De är syskon! Viis brist på fantasi när det gäller namn, här 1880:

Nils Persson, f. 1836 i Allerum Malmöhus län, Handlande

     Othilda Brynhilda C. Sandberg, f. 1839 i Lund Malmöhus län     

 Tage Richard, f. 1863 i Hälsingborg Malmöhus län

     Lilly Hildur Linnea, f. 1866 i Hälsingborg Malmöhus län

     Otto Sture Isidor, f. 1868 i Hälsingborg Malmöhus län

     Hildur Linnea, f. 1869 i Hälsingborg Malmöhus län

     Gustaf Ivar, f. 1871 i Hälsingborg Malmöhus län

     Gunnar Ivar Henning, f. 1876 i Hälsingborg Malmöhus län

     Nils Uno William Henning, f. 1877 i Hälsingborg Malmöhus län     Nils Ernst Louis, f. 1880 i Hälsingborg Malmöhus län

Medarbetare på Proveniens och Järnbruk

#39

Bild på Cheyenne

iFokus-poäng: AkvamarinCheyenne

09-04-06
11:04

Hantera inlägg

Fadern Nils Persson från Allerum verkar intressant. Undrar vad han hade för bakgrund. Han blev ju konsul.

#40

Bild på chrissan

iFokus-poäng: Ametistchrissan

09-04-06
11:06

Hantera inlägg

Inte bara det, riddare också (Nordstjerneorden?), de fick fler barn efter 1880. Gifte ju bort sina barn med "fina" personer, kan de ha varit i ekonomiska behov?

Post 975035

Persson, Nils
Konsul (Riddare)

f. 1836 i Allerum (Malmöhus län, Skåne)

Gift man, far i familjen

Qvart. Bastionen
Helsingborgs stadsförs (Malmöhus län, Skåne)

Födelseort i källan: Allerum Malmöhus län

Medarbetare på Proveniens och Järnbruk

iFokus." rel="noopener noreferrer" target="_blank">Bild på iFokus

iFokus-poäng: GlasiFokus

09-04-06
12:08

#41

Bild på chrissan

iFokus-poäng: Ametistchrissan

09-04-06
11:08

Hantera inlägg

Det verkar nog så:

Konsulns villa

Medarbetare på Proveniens och Järnbruk

#42

Bild på Cheyenne

iFokus-poäng: AkvamarinCheyenne

09-04-06
11:11

Hantera inlägg

I DDSS.nu finns en tänkbar Nils, född i Allerum 1836-01-20 med en fader Per Jönsson. Detta förutsätter dock att Nils fick ett patronymikon. Det finns ett par Nils med en fader Persson också samt en Nils född med okänd far.

Den Nils som föddes den 20/1 1836 var son till Rusthållaren Per Jönsson och h.h Gunnela Hallberg.

#43

Bild på Cheyenne

iFokus-poäng: AkvamarinCheyenne

09-04-06
11:13

Hantera inlägg

chrissan, du är makalös. Där fanns ju också en länk till Nils Persson och då var det ovanstående föreslagna Nils i Allerum;

"Nils Persson, född 20 januari 1836 i Allerum, död 1916, konsul, företagare och riksdagsman verksam till största delen i Helsingborg. Född i Allerum i Skåne."

#44

Bild på chrissan

iFokus-poäng: Ametistchrissan

09-04-06
11:16

Hantera inlägg

Yngsta dottern (11 barn!) Marta blev framstående läkare och har skrivit en bok med minnen från ungdomen:

Marta

Medarbetare på Proveniens och Järnbruk

#45

Bild på Cheyenne

iFokus-poäng: AkvamarinCheyenne

09-04-06
11:16

Hantera inlägg

Här har vi Nils Perssons levnadshistoria. Snacka om self-made-man!

Länk

#46

Bild på chrissan

iFokus-poäng: Ametistchrissan

09-04-06
11:19

Hantera inlägg

Det var som attan!

Roligt område det här, Nordvästra Skånes nobilitet

Medarbetare på Proveniens och Järnbruk

#47

Bild på Cheyenne

iFokus-poäng: AkvamarinCheyenne

09-04-06
11:27

Hantera inlägg

En son som inte syns i folkräkningen 1880 var Nils Henning, född 1862 i Helsingborg Stadsfs. Blev Löjtnant och ligger begravd i Helsingborg.

#48

Bild på chrissan

iFokus-poäng: Ametistchrissan

09-04-06
11:30

Hantera inlägg

Lily hade det inte lätt, det verkar som make nr 1, Hans Henriksson von Essen dog av Dementia Paralytica, vilket troligen innebär seneffekt av syfilis.

Medarbetare på Proveniens och Järnbruk

#49

Bild på AndersE

iFokus-poäng: OpalAndersE

09-04-06
11:34

Hantera inlägg

Oj, vad ni far iväg…

Det kommer ny sträng om Ehrenswärd snart.

Flört

AndersE / värd på Proveniens och Engelholmiana

#50

Bild på chrissan

iFokus-poäng: Ametistchrissan

09-04-06
11:57

Hantera inlägg

Det blir gärna så…….man far iväg alltså Skrattande

Medarbetare på Proveniens och Järnbruk

#51

Bild på Cheyenne

iFokus-poäng: AkvamarinCheyenne

09-04-06
11:59

Hantera inlägg

Namn: NilsELHenning.JPG Typ: JPEG-bild Storlek: 31,60 kB Visa bild

#49 Då får du skynda dig Flört

Även Konsul Nils Perssons son Nils Ernst Loris Persson-Henning, född 1880, blev militär. Ryttmästare i Skånska Husarregementet samt i Skånska kavalleriet.

chrissan
2009-04-06, 14:13
#2

Intressant! Det kan inte ha varit lätt att vara gift med honom. Troligen gick han an i små doser, men heltid blev för mycket

AndersE
2009-04-06, 14:20
#3

#2 Ja, förstå att jag undrar över vänskapen mellan honom och min farfars far!

Kommentar till #46 i #1

Ivar P:son Hennings böcker är en guldgruva. Massvis med foton och personupplysningar. Det finns även en annan Helsingborgsbok som rör sig i liknande kretsar men något tidigare - Helsingborgsminnen från min ungdom av Fritz Netzler.

Så den Helsingborgsintresserade har fina källor!

AndersE
2009-04-06, 14:30
#4

Jag undrar lite vem av von Arbin och Ehrenswärd som kom först till Ängelholm. Om de var goda vänner kan ju den ene ha lockat den andre?

Enligt P:son Henning flyttade Ehrenswärd till Ängelholm efter att han tagit avsked som rådman i Helsingborg 1911. Jag har hört att det var ekonomiska skäl. Att det var billigare att bo i Ängelholm. Han ska ha uttryckt sitt missnöje då han kom till den lilla staden och sagt något om att det luktade gris.

Om von Arbin vet jag bara att den bild jag har fanns med i en tidning julnumret 1913. Kanske flyttade de hit ungefär samtidigt?

Man kan ju tänka sig att Ehrenswärd hälsat på von Arbin i hemmet och där träffat Ellerstrand?

chrissan
2009-04-06, 14:34
#5

Undrar just om familjen Persson och en av mina släktingar, Lorentz Johansson, handlande i Helsingborg träffades? Eller rörde de sig i olika skikt?

AndersE
2009-04-06, 14:39
#6

#5 Det är ett drygt jobb att leta igenom böckerna… Vilken tid handlar det om?

Annons:
AndersE
2009-04-06, 14:40
#7

Förresten - hedersomnämnande till den som hittar en bild av C F Ehrenswärd (1867-1948).

chrissan
2009-04-06, 14:44
#8

Här folkräkningen 1890, hustrun ingår i min släkt:

Johansson, Lorenz 1830 Far
Segerlund, Carolina Benedikta 1857 Mor
Segerfelt, Richard Leonhard 1876 Barn
Entz, Svea Landalia 1878 Barn
Segerfelt, Bror Nathanael 1884 Barn
Segerfelt, Ernst Christian 1887 Barn

Lorentz Johansson var gift tidigare och gifte sig med Carolina som änkling, hon var väldigt ung då. Han var genom 1a äktenskapet farfar till Klara Johansson, känd journalist, författare och feminist.

chrissan
2009-04-06, 14:54
#9

Klara Johanssons far, Alexander, var fö född i Ausås, liksom flera av hans syskon. Modern, Lorentz första hustru var först gift med kustvakten Per Larsson Lilja, som raskt bytte karriär till fästningsfånge, något han ägnade sig åt i större delen av sitt liv, han blev 82 år gammal och slutade aldrig med brott. Hustrun tog ut skilsmässa och blev barnmorska för att försörja familjen - kanske det påverkat Klaras senare liv.

Cheyenne
2009-04-06, 15:06
#10

#0 Det där var intressant läsning. Man ska aldrig ha en förutfattad mening om någon men det känns som om han och jag skulle ha kunnat komma på kant med varandra. Flört

#7 Inget foto än så länge på Carl Fredrik Ehrensvärd men väl ett foto på hans yngre bror Emil Waldemar Fredrik Ehrensvärd, 1877-1937. Major i Skånska Husarregementet.

AndersE
2009-04-06, 15:15
#11

#8 Jag ska kika lite när jag får en stund över…

#10 Stiligt värre.

chrissan
2009-04-06, 19:11
#12

Och det var fel om Klara, Lorentz var farbror. Det var ett tag sedan jag höll på med detta

Cheyenne
2009-04-07, 12:53
#13

AndersE. Jag vet inte om jag har missat något i ovanstående diskussion, i så fall ber jag om ursäkt, men är det sedan tidigare känt när Carl Fredrik Ehrensvärd inflyttade till Ängelholm? Jag finner honom i utdraget för  Församlingsboken 1930 under Påfågeln 8. Av denna framgår det att han inflyttade till Ängelholm från Helsingborg år 1913.

Annons:
Cheyenne
2009-04-07, 12:56
#14

Förtydligar källan något; H1AAA:90, Ängelholm, sid 39, 1930

AndersE
2009-04-07, 12:56
#15

#13 Jag spekulerar lite kring det i #4. Tack för informationen!

Cheyenne
2009-04-07, 12:59
#16

#15 Ja, nu ser jag!

AndersE
2009-12-20, 12:03
#17

Hittade en bild! Länk

AndersE
2009-12-20, 12:26
#18

Så här alltså..

Cheyenne
2009-12-29, 15:39
#19

Carl Fredrik Ehrensvärd avled ju i Ängelholm 1948. Jag tror inte hans grav har nämnts tidigare i diskussionen.

Detta skulle kunna vara rätt C.F Ehrensvärd:

Ehrensvärd, Carl Fredrik
född: - avliden: 1948 gravsatt: -
Remmarlövs kyrkogård - Kvarter: 00 Gravplats: 0032
Gravrätten har återgått till upplåtaren

Tyvärr verkar dock inte stenen finnas kvar.

På samma kyrkogård vilar hans föräldrar Bror Emil och Hilda samt en syster (Olga) och en bror (Ivan) med bibehållen gravrätt.

AndersE
2010-01-22, 23:39
#20

Av församlingsboken 1909-1919 s. 499 framgår att friherre Ehrensvärd flyttade till Storgatan 46 i Ängelholm den 11/11 1913.

Annons:
AndersE
2011-10-22, 17:11
#21

Lyfter upp denna berättelse om en lite ovanlig man…

Upp till toppen
Annons: