Annons:
Etikettföretag
Läst 3694 ggr
Gjutens
2012-03-14, 12:28

Biograf Scala

Är så gott som uppfödd på Biograf Scala. Det va min farmor Lilly Andersson som va föreståndare där jätte länge. Hela min uppväxt. Mot slutet hoppade hon in ibland på Rödakvarn o då hade hon fyllt 80 år. Farmor berättade att poliserna gick ibland upp i maskinrummet i tittade gratis på film!!! Hon städade biografen på förmiddagarna o på eftemiddagarna o kvällarna skyltade hon om sen satt hon i luckan o sålde biljetter. Följde med in med ficklampa ibland så de skulle hitta platser. Hon skötte allt. Ibörjan va det två "luckor" en för biljetter o en för godis. I godis luckan satt först Thea Throell el Thorell. Hon som hade Rumsförmedlingen till bla SJ:are.

Jag fick hjälpa farmor o städa o kunde hitta allt möjligt från slantar till kolor o handskar o plånböcker. När vi hade städat gick vi på "kaffekafe". Hon älskade Napoleonbakelser!!!

När hon inte hade bion eller passade mig hann hon med att jobba på Kapphuset o Modecentrum mittemot Scala. Det roliga är att jag har klähängare där det står just det på. Sen har jag i min nyckelknippa nyckeln till just Scala. Å jag kan fortfarande minnas hur det lät när man vred om!!!

Numera bor jag i Ludvika i Dalarna, men är uppfördd på Villan på Kallenbergsgatan 7A, Innan dess bodde vi på Storgatan 7, inne på gården.

Annons:
Gjutens
2012-03-14, 12:42
#1

Scala biografen.

AndersE
2012-03-14, 19:46
#2

Tack för trevliga minnesbilder!

Jag minns också Scala. Perfekt läge intill Konfektasken.

Ariis
2012-03-14, 19:50
#3

Var det Scala som hade en rund grej i taket, ett urgröpt hål i taket med lampor som lyste på ett speciellt vis. Jag minns att jag under hela min barndom undrade varför det fanns ett hål i taket. Sen glömmer man ju aldrig när man gick in på bion så var det en vägg med tyg som fanns efter ingången så att man fick gå till sidan för att komma till stolarna. Hela lokalen lutade ju ner så att alla kunde se och det var med en speciell känsla som man gick ner och kolla var man kunde sitta. Stegen i "trappan" var jättestora och det fanns en heltäckningsmatta som var röd vill jag minnas. Jag gick där mycket i början av sjuttiotalet då jag var med i filmstudion.

Farwuq
2012-03-15, 19:24
#4

Dit gick jag tillsammans med min mor och tittade på husmodersfilmer.

Glad

Värd: för Astrologi. Medis: för Astronomi, Filosofi & Finland

Ronny-K
2012-03-17, 21:15
#5

Kul att återminnas ¨Scala-bian¨!

Tidigt minne därifrån var en Bondfilm jag och en kompis lyckades komma in på trots att vi inte hade åldern inne. Vilken lycka! Trodde vi..
Det visade sig snart att Casino Royale inte var någon riktig Bondfilm, ingen åldersgräns. Snopet.Förvånad

Det var dock bättre än husmodersfilmerna med morsan som jag (liksom Farwuq) genomlidigt.

Upp till toppen
Annons: